Twitter Kısaltmaları

Twitter Kısaltmaları

13.09.2017 Arel Tasarım

Twitter'ın Temel Püf Noktaları Ve Anlamları

 

Dünya ünlü insanların yanında, kendi halinden insanlarında gözdesi olan anlık mesajlaşma ağı Twitter'ın en temel püf noktalarını, siz değerli ziyaretçilerimiz ile paylaşıyoruz. Dünyanın en büyük sosyal ağı olarak Facebook kabul edilirken, Twitter'da harika bir çıkış yaparak bu unvana ortak oldu. Bu unvan paylaşımının yanı sıra, Twitter'ın ana teması olan anlık paylaşımlar konusunda, Twitter rakipsiz diyebiliriz. Hem hala Twitter'ı kullanmamış olanlar için, hem de kullanıpta farklı özellik ve kısaltmalarını bilmeyenler için bu yazıyı hazırladık.

 

1- Twitter Kısaltmaları Ne Anlama geliyor?

 

#FF kısaltması, Twitter'da bir Cuma geleneğidir. Listenizde bulunan kişilere bu sayede, yeni kişiler önerebilirsiniz. #FF yazdıktan sonra, @ ile birlikte kullanıcı adlarını sıralamanız yeterli olacaktır.

 

"RT" kısaltması ise, Retweet anlamına geliyor. Yani başka bir deyişle, başkasının göndermiş olduğu Tweet'i, yeniden tweetlemek anlamı taşıyor.

 

"MT" ise, retweet yaptığınız zaman, o tweet için herhangi bir değişiklik uyguladığınız zaman kullanılan bir kısaltmadır.

 

"^" kısaltması ise, birden çok kişinin yönettiği organizasyon veya şirket hesaplarından gönderilen, bireysel twitleri belirtmek amacıyla kullanılır. Genellikle gönderilen twitlerin en sonunda yer alır.

 

"$" işareti ise, finansal hashtag olarak algılanmaktadır. Şirket isimleri önünde kullanıldığı zaman, o firma hakkında finansal bir konudan bahsedildiği anlamı taşımaktadır.

 

"NSFW" kısaltması ise, uygunsuz içerikli twitler için kullanılmaktadır. Eğer kullanıcı uygunsuz bir içerik paylaşacaksa, en başa bu kısaltmayı yazarak takipçilerinizi içeriğin uygunsuz olduğu konusunda peşinen uyarmış olursunuz.

 

2- Listeleme yapın

 

Atılan twitlerin kalabalığında kaybolmak yerine, bu twitleri listeleyin. Profil sayfasının sl üst tarafında yer alan seçeneklerden, Listeler kısmına tıklayın.Daha sonra ise, liste oluştur butonuna tıklayın.

 

Açılan panelde, yapmak istediğiniz listenin adı, gizlilik seviyesi ve açıklamasını girin. Kimsenin görmesini istemediğiniz listeler için ise, listeyi gizli yapmanız yeterlidir. Yönergeleri takip ederek, listeyi doldurun.

 

3- Twitlerinizi yedekleyin

 

Eğer ki attığınız twitleri önemli bulup saklama ihtiyacı hissediyorsanız, onları kaybolmaması için yedekleyebilirsiniz. Ayarlar bölümünden en aşağıda bulunan Twitter arşiviniz butonuna tıkladığınızda, tüm arşivinizi .zip formatında bilgisayarınıza indirme imkanınız oluyor.

 

4- Birini etiketlerken dikkat edin

 

Eğerki twitin başına @ işaretini koyup arkadaşınızın adını yazararak gönderim yaparsanız, o twiti sadece etiketlediğiniz arkadaşınız görür. Ancak bu twiti herhangi birinin görmesini istiyorsanız, arkadaşınızı etiketleyeceğiniz o twite başka bir karakterle başlamanız gerekmektedir.

 

5- Facebook ile Twitter'ı birbirine bağlayın

 

Facebook hesabınız ile Twitter hesabınızı birbirine bağladığınızda, attığınız twitleri Facebook arkadaşlarınızda görecektir. Ayarlar kısmından profil sekmesine tıklayın. Facebook yazan bir kısım olduğunu göreceksiniz. Bu alana Facebook bilgilerinizi eklediğinizde, Facebook ve Twitter hesabınızı bağlamış olacaksınız. Eğer sadece Twitlerinizin Facebook'ta görülmesini, ReTweet'lerin görülmesini istemiyorsanız, -Sadece yazdıklarımı Facebook'a gönder- seçeneğini tercih edebilirsiniz.

Kategoriler

Sosyal Medya30